yritys.htm Keskimäen Hevostila on esteratsastuksen opetukseen, FWB –hevosten kasvatukseen ja koulutukseen sekä esteratsastusvalmennukseen erikoistunut maatilayritys.

Tila sijaitsee Kuopion kupeessa, Haminalahden kulttuurimaisemissa, hyvien liikenneyhteyksien päässä. Tilalla on omaa peltoa noin 6 ha, jotka takaavat tallin hevosille hyvät laitumet kesäisin. Vuokra-pelloilta tehdään talven heinät ja kaurat ostetaan naapuritiloilta.

Yrittäjinä toimivat Jaana ja Tuomas Jauhiainen. Perheeseen kuuluvat Niko, Ella ja Hilla, jotka myös auttelevat talliaskareissa. Jaana on koulutukseltaan ravintolakokki ja kotitalousyrittäjä. Tallihommien lisäksi hän valmistaa leirien aikana maukkaat ateriat.

Tuomas on koulutukseltaan agrologi (AMK), ratsastuksenohjaaja ja 4-tason valmentaja (valmentajan ammattitutkinto). Hän on suorittanut myös opettajan pedagogiset opinnot.

Hevoshommista on kokemusta eri ammattioppilaitoksista ja ratsastuskouluista opettajana sekä Saksasta Rudolf Zeilingerin tallilta (mm. Tanskan kouluratsastusmaajoukkueen valmentaja). Kilpailukokemusta on esteratsastuksessa kansalliselta tasolta 20 vuotta. Tuomas vastaa ratsastuskoulun opetuksesta ja ratsastajien valmennuksesta.

Ratsastuskoulun toiminta-ajatus
Jokaiselle ratsastajalle tehdään henkilökohtainen kehityssuunnitelma, jonka edistymistä seurataan ratsastustuntien ohella myös yhteisten palaverien ja erilaisten testien avulla (mm. kilpailuharjoitukset, kilpailut, videoinnit). Painotamme ratsastusta urheiluna, joten ratsastuksenopetukseen kuuluu myös muiden urheilulajien hyödyntäminen oheisharjoitteina. Säännöllisesti meillä ratsastaville tarjotaan mahdollisuutta osallistua oman tallin ja lähialueen kisoihin seura- ja aluetasolla. Talvisaikaan hyödynnämme lähialueen maneeseja opetuskäytössämme.